Grote bosbrand bij Maarheeze onder controle

Print
Grote bosbrand bij Maarheeze onder controle

Afbeelding: Weertdegekste

De brandweer heeft de grote bosbrand in Maarheeze onder controle. Vlak over de provinciegrens bij Weert stond een stuk bos van 16 hectare in brand. In totaal waren meer dan 100 mensen bezig met het bestrijden van de brand. Kort voor 18.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

De brand brak rond 13.00 uur uit. Volgens de woordvoerder gaat het om een brand met een oppervlakte van zo'n 400 bij 400 meter, oftewel 16 hectare. De brandweer geeft aan dat het vuur onder controle is, maar nog wel een lange tijd nageblust moet worden.

Watertankwagens
In totaal waren 15 blusvoertuigen aanwezig om het vuur tegen te gaan. Nog vier stonden klaar in Maarheeze om de eerste brandweermannen af te lossen. Daarnaast waren 8 watertankwagens heen en weer aan het rijden om bluswater aan te leveren. In totaal waren meer dan 100 mensen, brandweer en ondersteunend personeel, bezig met het bestrijden van de brand. 

Het vuur dreigde over te slaan naar een nieuw stuk natuur, over een zandpad door de bossen heen. Daarom heeft de brandweer snel opgeschaald.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →