Limburgs hitterecord uit 1947 nét niet verbroken

Print
Limburgs hitterecord uit 1947 nét niet verbroken

Afbeelding: iStock

Het Limburgse warmterecord is er deze donderdag nét niet aan gegaan. De maximumtemperatuur bleef in de late middag in Arcen steken op 38,2 graden, meldt Weeronline.

Het Limburgse record staat net iets hoger: 38,4 graden, gemeten op 27 juni 1947 in Maastricht. Drie jaar geleden kwamen we daar in deze provincie ook al zo dichtbij: op Maastricht Aachen Airport werd het op 2 juli 2015 ook 38,2 graden.

Oorlogsjaar
Het landelijke record dateert uit 1944. Op 23 augustus van dat oorlogsjaar reikte het kwik in het Gelderse Warnsveld tot 38,6 graden celsius.

Hoogste
Meetstation Arcen had deze donderdag met zijn 38,2 ook de hoogste temperatuur van ons land. Maastricht Aachen Airport kwam tot 36,4 graden en op het derde Limburge meetstation, in Ell, reikte de thermometer tot 36,1 graden Celsius.

Bekijk ook de weersverwachting voor vanavond en de komende dagen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →