Twee Maastrichtse 'pareltjes' in de race voor Nationale Communicatieprijs

Print

Afbeelding: Regiojury Limburg Galjaardprijs 2018

Erwin Gerardu van de gemeente Maastricht en Stephanie Klomp van het Maastrichts Universitair Medisch Centrum zijn twee van de drie genomineerden van de Limburgse Top Drie voor de Nationale Publieke Communicatieprijs voor communicatieprofessionals.

Doe en beleefdag
Stephanie Klomp is genomineerd voor de 'Doe- en beleefdag MUMC+'. Het ziekenhuis in Maastricht nodigde eerder dit jaar het publiek uit om op een nieuwe interactieve manier kennis te maken met de medewerkers, de medische apparatuur, en de ruimten waar de zorg wordt verleend. Ook vertelden patiënten hun verhaal. Op de dag waarin de dagelijkse praktijk getoond werd, kwamen duizenden bezoekers af.

Noorderbrug
Erwin Gerardu is genomineerd vanwege de communicatie rond de afsluiting van de Noorderbrug in Maastricht. Vorig jaar ging de Noorderbrug twee weken dicht. Een deel van de brug werd gesloopt en een nieuw brugdeel werd ingeschoven. "Door eerlijke en tijdige communicatie, intensieve samenwerking, een aanbod van reisalternatieven en het voortdurend betrekken van de bevolking zijn Maastricht en de regio tijdens deze mega-operatie leefbaar en bereikbaar gebleven. Een schoolvoorbeeld van succesvolle hindercommunicatie.”

Heerlen
De derde Limburgse genomineerde is Sem Wigman, van Mockus in Heerlen. Hij zit bij de Limburgse top drie vanwege de communicatie rond 'Wat zet jij op het spel?' "Die campagne laat op verrassende wijze zien dat melden van wietteelt of drugsproductie niet gaat om de politie helpen of mensen verraden, maar om de veiligheid van gezin en buurt.”

Vijf finalisten
Een landelijke jury buigt zich in september over de lijst met alle genomineerden uit de provincies. De jury selecteert vijf finalisten, die op 1 november een plek krijgen tijdens het Nationale Praktijkcongres Publieke Communicatie (voorheen: de Galjaarddag). 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →