Brandweer gaat bosbrand te lijf met vuurzwepen, treinverkeer stilgelegd

Print
Brandweer gaat bosbrand te lijf met vuurzwepen, treinverkeer stilgelegd

Afbeelding: Brandweer

Venlo - De brandweer heeft donderdagmiddag een brand in een bosgebied in Venlo gedoofd met zogenoemde vuurzwepen. Omdat het vuur woedde op het talud langs het spoor, werd het treinverkeer stilgelegd.

De melding van de brand bij de Bovenste Molenweg kwam net na 16:00 uur binnen. Het ging om een gebied van ongeveer 100 bij 15 meter.

Zwepen
Omdat de locatie langs het spoor moeilijk te bereiken was voor blusvoertuigen, zette de brandweer vuurzwepen in.  Dat zijn metalen strippen die in waaiervorm aan een houten steel zijn bevestigd. De zwepen worden op de vlammen gelegd en vervolgens over de grond gesleept, waardoor het vuur uit gaat.

Brand meester
Op die manier hadden de brandweerlieden het vuur na drie kwartier onder controle en kon het sein brand meester worden gegeven. Wel moet er nog enige tijd worden nageblust om te voorkomen dat het vuur opnieuw oplaait.

Het treinverkeer op het traject Venlo - Kaldenkirchen werd door Prorail tijdelijk stilgelegd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →