Verrassingsconcert Paul McCartney in legendarische Cavern Club

Print
Verrassingsconcert Paul McCartney in legendarische Cavern Club

Afbeelding: EPA

Voormalig Beatle Paul McCartney heeft donderdagmiddag opwinding veroorzaakt in het Engelse Liverpool met een verrassingsconcert voor een select publiek in de Cavern Club.

In die club begon begin jaren zestig de zegetocht van The Beatles. Het optreden werd  pas vanmorgen vroeg aangekondigd en de tweehonderd gratis kaarten waren binnen een mum vergeven.

Mania
McCartney (76) stond in 1958 voor het eerst op het podium van de Cavern Club met de toenmalige The Quarrymen. Tussen 1961 en 1963 speelden The Beatles 292 keer in de zaal waarna de Beatlemania begon en de groep naar grotere zalen verhuisde en de wereld veroverde. De originele Cavern Club ging in 1973 dicht maar heropende op een steenworp afstand. McCartney treedt er af en toe nog op. Hij is momenteel op promotietoer voor zij nieuwe album Egypt Station.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →