Aandoenlijk: dorstig vosje drinkt gulzig uit dopje hardloopster

Print
Aandoenlijk: dorstig vosje drinkt gulzig uit dopje hardloopster

Afbeelding: Privé

De vos geldt als zeer mensenschuw. Maar nood breekt ook in de dierenwereld wet.

Dat ondervond de Maastrichtse Denise Richelle tijdens een van haar trainingsrondjes in aanloop naar haar tweede hele marathon van Berlijn.

Dorst
“Bij de Dousberg zag ik plotseling een vosje op de weg. Ik stopte en bleef naar het beestje kijken. De vos liep vreemd genoeg niet weg, maar bleef op de plek staan. Toen ik hurkte kwam het beestje naar mij toe gelopen. Met het mondje geopend”, vertelt de 24-jarige marathonloopster.

Droogte
De atlete dacht meteen: dat vosje heeft beslist dorst. “Ik heb de dop van mijn bidon gehaald en gevuld met water. Het vosje begon meteen gulzig te drinken. En toen de dorst kennelijk gelest was, liep het vosje weer weg. Terug de struiken in. Zo zielig dat ook wilde dieren zoveel last hebben van de droogte”, zegt de Maastrichtse, die op 16 september in Berlijn hoopt de marathon binnen de vier uur te lopen. “Mijn moeder, die mij tijdens mijn training op de fiets begeleidde, heeft er een foto van gemaakt.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →