Steijn tekent tot 2021 bij in Venlo

Print
Steijn tekent tot 2021 bij in Venlo

Afbeelding: ANP Pro Shots

VVV heeft het doorlopende contract van Maurice Steijn opengebroken.

De Haagse hoofdtrainer had nog een verbintenis tot volgend jaar zomer en ligt nu tot 2021 vast bij de Venlose eredivisionist.

Vertrouwen
Het leek er langere tijd op dat Steijn VVV aan het einde van het vorige seizoen ging verlaten. Er was interesse voor de coach uit binnen- en buitenland. Daar kwam het uiteindelijk niet van. Aanbiedingen van onder meer Heracles, Willem II en Excelsior sloeg Steijn af, terwijl contact met een onbekende buitenlandse clubs op niets uitliep. Steijn: "Het verhaal van VVV is goed en duidelijk: geleidelijk blijven groeien. Dat VVV de komende drie jaar verder wil met mij geeft enorm veel vertrouwen."

Verhuizen
In het vernieuwde contract van Steijn is net zoals de vorige keer wel een clausule opgenomen waarin hij tussentijds kan vertrekken voor een bepaald bedrag. Een vertrek uit Venlo voor 2021 zal echter minder snel aan de orde komen nu Steijn heeft besloten om vanaf 1 augustus met zijn complete gezin in Venlo te gaan wonen. Daarnaast is Steijns 16-jarige zoon Sem door ADO Den Haag verhuurd aan VVV. Steijn junior neemt momenteel deel aan de voorbereiding van het eerste elftal, maar zal in competitieverband voor VVV onder 19 gaan spelen.

Kampioen
Steijn werd in 2014 - een jaar na de degradatie van VVV uit de eredivisie - aangetrokken als eindverantwoordelijke. Na een moeilijk eerste jaar met een zevende plek wist hij VVV naar de top van de eerste divisie te loodsen met het kampioenschap in 2017 als resultaat.

Handhaving
Vorig seizoen hield hij VVV rechtstreeks in de eredivisie. "We hebben met Maurice steeds kleine stappen omhoog gezet. Gelukkig heeft hij er voor gekozen om langer bij VVV te blijven. Dat Maurice zich met zijn gezin definitief in Venlo gaat vestigen is alleszeggend. Er is interesse voor hem geweest, maar Maurice wist dat VVV hem graag voor langere tijd wilde binden. Hij heeft een goed gevoel over de weg die we zijn ingeslagen en we willen kleine stappen blijven zetten. We zijn in alle facetten aan het groeien als club zijnde", aldus technisch manager Stan Valckx.