Tourspel rit 18: Ricardo Gulpers voor het derde achtereenvolgende jaar dagwinnaar

Print
Tourspel rit 18: Ricardo Gulpers voor het derde achtereenvolgende jaar dagwinnaar

Afbeelding: De Limburger

Als we de naam Ricardo Gulpers bovenaan zien staan, gaat er bij de redactie een belletje rinkelen. Het is niet de eerste keer dat de wielerfan uit Kerkrade wint. Voor het derde achtereenvolgende jaar valt hij als dagwinnaar in de prijzen in het tourspel van De Limburger.

"Ik dacht al 'zouden ze me weer bellen?", zegt de 33-jarige Gulpers lachend als we hem aan de lijn krijgen. "Het is wel harstikke leuk dat ik voor het derde jaar achter elkaar in de prijzen val. Ik ben er wel blij mee, maar dit keer is het wel meer geluk dan kennis", is hij zo eerlijk om toe te geven. "Dat komt ook door jullie nieuwe vorm van het spel. En er waren natuurlijk al heel veel sprinters uit de Tour de France dus dat ik alsnog twaalf van de vijftien namen goed had, was best bijzonder. En dan heb ik geluk dat ik door loting eerste ben geworden."

Harry Potter marathon
Van de etappe heeft Gulpers echter weinig gezien. "Ik was met mijn vriendin een Harry Potter marathon aan het houden. Ik was de etappe aan het kijken, maar het was een vrij saaie rit dat we maar een film hebben opgezet. Ik ben het ondertussen wel via Twitter de Tour blijven volgen en toen ik de uitslag van de etappe zag, had ik al goede hoop. Vervolgens ben ik jullie site blijven verversen en ik stond weer bovenaan."

Vluchters
Maar waarom kijkt een echte wielerliefhebber naar Harry Potter tijdens de Tour de France? "Weet je, de Tour is veel te gecontroleerd. Je weet bijna van te voren dat een groep met vluchters het einde niet haalt omdat de sprinters er een massasprint van maken. Dat heb ik dan wel gezien", legt de Kerkradenaar uit. Harry Potter en de Orde van de Feniks, het vijfde deel was dus beter vermaak. "Maar vrijdag moet Harry wel even wachten hoor, dan is er wel een spannende etappe."

Vooruitziende blik
Vorig jaar had Gulpers een vooruitziende blik en wist hij wanneer we zouden gaan bellen, dat was nu minder het geval. "Ik speel altijd met een sprintersploeg en twee klassementsploegen mee. Veel sprinters zijn natuurlijk al naar huis en ook met mijn klassementsploegen leek het dit jaar niet te gaan lukken, want in het algemeen klassement speel ik geen rol van betekenis. Tot vandaag: de helpers mochten voor hun eigen kans gaan en dat is mijn geluk geweest."

Tot volgend jaar
Aan Harry Potter kan hij geen 30 euro meer besteden en het ijsje heeft Gulpers vorig jaar al gehad. Dus moet hij iets nieuws verzinnen. "Ik denk dat we er een lekkere cocktail op vakantie in Griekenland van gaan drinken", besluit hij. Om er vervolgens nog achteraan te zeggen: "Ik vind het wel leuk dat jullie me elk jaar bellen. Dus tot volgend jaar he!"