Stormschade in Limburg op snikhete dag

Print
Op deze snikhete donderdag ontstonden op verschillende plekken in Limburg flinke windhozen. Auto's, treinen en een festivalpodium hadden zwaar te lijden onder de storm.

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) waarschuwde donderdagochtend al met code oranje voor hagel en -onweersbuien. Op sommige plekken bleef het droog, terwijl een paar kilometer verderop complete bomen werden ontworteld door de wind. 

Op het nippertje
In Kerkrade trok rond half vier een hoosbui over buurtschap Haanrade. Verschillende bomen bezweken daar onder het natuurgeweld. Een man en vrouw uit Heerlen filmden vanuit hun auto de ravage op straat. Op de video valt een boom vlak voor hun auto op de grond.

Geluk
Het engeltje dat het koppel in Kerkrade behoedde voor onheil, streek even later neer op de schouders van een vrouw in Belfeld. De automobiliste ontsnapte daar op miraculeuze wijze aan ernstig letsel toen een boom bovenop haar auto viel. In Rotterdam kostte een soortgelijk voorval wel het leven van een vrouw

Spoor
Ook de treinreiziger bleef donderdag weinig bespaard. Rond half zeven reed een Arriva-trein tegen een omgevallen boom tussen Reuver en Tegelen bij Belfeld. Reizigers moesten een tijd lang op hun stoeltje blijven zitten en kregen van de brandweer water aangeboden ter verkoeling. Ook het treinverkeer tussen Sittard en Maastricht was enige tijd ontregeld vanwege bomen op het spoor.

Op de tocht
De organisatie van Tispelpop in Roggel zit sinds donderdagmiddag met de handen in het haar nadat het podium niet opgewassen bleek tegen de wind. Het is nog maar de vraag of het festival door kan gaan. Net als in Kerkrade, Belfeld, Reuver en Maastricht raakte ook in Roggel niemand gewond. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →