Provincie fel tegen Van der Valk-hotel langs A2 in Weert

Print
Provincie fel tegen Van der Valk-hotel langs A2 in Weert

Het plan voor een Van der Valk-hotel langs de A2 in Weert staat op losse schroeven.   Afbeelding: Rutten & Rooze

Het plan voor een Van der Valk-hotel langs de A2 in Weert staat op losse schroeven. De provincie ziet het helemaal niet zitten en overweegt zelfs naar de rechter te stappen.

De provincie Limburg heeft felle kritiek op het plan om langs de A2 in Weert een Van der Valk-hotel te bouwen. Het plan, waarover vooraf geen overleg is geweest met Gedeputeerde Staten, zou indruisen tegen provinciale regels en niet voldoende onderbouwd zijn.

Bioscoop
Van der Valk wil op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 langs de A2 in Weert een groot hotel met een bioscoop, zalen, restaurant en casino bouwen. De gemeente Weert startte de procedure daarvoor.

De provincie Limburg stelt nu dat Weert heeft verzuimd wettelijk verplichte vooroverleg met haar te voeren. Ze vraagt zich af of dat vooroverleg er wel is geweest met de regio. Verder vindt provincie dat niet is aangetoond dat er behoefte is aan nog een hotel aan de A2. In buurgemeente Nederweert is vergunning verleend voor een hotel met 170 kamers langs de autosnelweg. Verder blijkt uit onderzoek van provincie dat er in Limburg ruim voldoende (in aanbouw zijnde) hotelcapaciteit is. Een dergelijk groot hotel zou bovendien volgens de provinciale regels niet zo ver van het centrum gebouwd moeten worden.

Raad van State
De provincie wil dat Weert geen vergunning verleent voor het hotel maar wacht het antwoord van de gemeente af. "Als dat niet naar tevredenheid is, overwegen we naar de Raad van State (de hoogste bestuursrechter van Nederland, red.) te stappen om de plannen tegen te houden”, aldus een woordvoerster van de provincie.

Wethouder Wendy van Eijk onderkent dat Van der Valk de behoefte aan een hotel nader moet onderbouwen. "Ik geloof echter in de uitspraken van de initiatiefnemer waarin hij aangeeft dat er wel behoefte aan is”, zegt Van Eijk.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu