Midden-Limburg wil twee ton van provincie voor werkproject

Print
Midden-Limburg wil twee ton van provincie voor werkproject

Afbeelding: ANP

Midden-Limburg wil een kleine twee ton van de provincie om in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn om werklozen in deze arbeidsmarktregio aan de slag te krijgen.

Het actieplan ‘Door Inzicht aan de Slag’ wil de kansen op werk voor 7350 werklozen in heel Limburg vergroten. Vooral door inzicht te krijgen in (ontwikkelings)mogelijkheden en arbeidsvermogen van de werklozen.

Samenwerking
Bij dit project werken de drie Limburgse arbeidsmarktregio’s (Zuid-, Midden- en Noord-Limburg) samen met uitkeringsinstantie UWV en de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV).

Na de inventarisatie van de kansen, gaan de deelnemende partijen kijken wat er nodig is om de werklozen ook daadwerkelijk aan de slag te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld door begeleiding of scholing. Verder worden werkgevers ondersteund bij het vinden van een goede verbinding tussen de uit te voeren werkzaamheden en werkzoekenden.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →