Reinigingsdiensten Westelijke Mijnstreek en Maasland onderzoeken fusie

Print
Reinigingsdiensten Westelijke Mijnstreek en Maasland onderzoeken fusie

Archiefbeeld Afbeelding: iStock

Sittard / Haelen - De Reinigingsdiensten van de Westelijke Mijnstreek (RWM) en Maasland (RDM) gaan een fusie onderzoeken. Dat bevestigt RWM-directeur Jos Pleijers.

Volgens Pleijers komen beide besturen na de zomervakantie bij elkaar om een eventuele samenvoeging te bespreken. Tot die tijd wil hij er weinig over kwijt.

Onderzoek
"Het klopt dat een fusie wordt besproken. We kijken naar de mogelijke toegevoegde waarde. Welke voordelen op het gebied van schaalgrootte levert het op? Wat kunnen we organisatorisch voor elkaar betekenen? Het zijn vragen die uit het onderzoek naar voren moeten komen. Tot die tijd is het slechts filosoferen en staat niets vast.”

Daartegenover staat dat er volgens de directeur wel een extern bureau wordt ingehuurd om het onderzoek uit te voeren.

Gevolgen
In het achtjarig bestaan van de Reinigingsdienst is het volgens Pleijers de eerste keer dat een mogelijke fusie besproken wordt. Welke gevolgen die zou hebben, kan hij nog niet zeggen. "Het is ook geen grote must, het is een toekomstscenario dat we willen onderzoeken.”

Bij de Reinigingsdienst Maasland was de directeur gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →