Fortuna trekt fors meer fans, maar waar moeten ze parkeren?

Print
Fortuna trekt fors meer fans, maar waar moeten ze parkeren?

Fortuna Sittard is naarstig op zoek naar extra parkeercapaciteit bij bedrijven in de buurt van het stadion. Afbeelding: Ermindo Armino

Sittard - Parkeernood bij Fortuna Sittard. De kersverse Sittardse eredivisionist voert onderhandelingen met grote bedrijven rond het stadion om bij thuiswedstrijden hun parkeercapaciteit beschikbaar te stellen.

Alles went, maar de eredivisie nog niet helemaal. Bestuur en stadiondirectie van Fortuna Sittard stellen achter de schermen alles in het werk om extra parkings te vinden nu de club voor het eerst in zestien jaar op het hoogste niveau uitkomt. Vaststaat dat de eigen parkeercapaciteit van Fortuna in en direct rond het stadion (in totaal ruim 2500 plaatsen) naar eredivisiemaatstaven volstrekt ontoereikend is.

PSV
Dat laatste geldt zeker nu het aantal verkochte seizoenkaarten de 5000 al ruimschoots is gepasseerd. Bovendien ontvangt Fortuna in haar eerste thuiswedstrijd (zaterdag 18 augustus) meteen landskampioen PSV, hetgeen naar alle waarschijnlijkheid een ‘volle bak’ betekent. Uitgerekend diezelfde dag finisht de zesde etappe van de Binckbank Tour, een internationale wielerronde voor profrenners, in het Tom Dumoulin Bike Park, pal voor het ­stadion. Ook daar worden ettelijke duizenden toeschouwers verwacht.

Kortom, niet alleen sportief maar ook verkeers- en parkeertechnisch staat Fortuna een pittige lakmoesproef te wachten. Stadiondirecteur Ron Quaedvlieg, tevens lid van de raad van bestuur van Fortuna met onder meer veiligheidszaken in portefeuille, bevestigt dat de club in vergevorderde onderhandeling is met diverse bedrijven in de omgeving van het stadion. Bedoeling is dat de bewuste concerns, waaronder DSM, Sabic en Mediahuis Limburg, hun grote parkeerterreinen (gratis) openstellen voor voetbalfans op de dagen dat Fortuna haar thuiswedstrijden afwerkt.

Overleg
"De gesprekken lopen voorspoedig”, zegt Quaedvlieg. "Met diverse bedrijven zijn we al nagenoeg rond. Met andere partijen zijn we nog in overleg.”

Bij een definitief akkoord levert dat in eerste instantie zo’n duizend extra parkeerplaatsen op. ,,Maar waarschijnlijk hebben we nog behoefte aan meer”, denkt de stadiondirecteur. Fortuna hoopt dat bedrijven hun parkings kosteloos of tegen onkostenvergoeding beschikbaar stellen.

Helpen
In een eerste reactie laat DSM-woordvoerder Guido van Alphen weten dat het concern ‘nadrukkelijk de intentie heeft’ om Fortuna te helpen. "Er is nog geen definitief akkoord, maar we zijn in gesprek.” Ook de directie van Mediahuis Limburg zegt zich ‘welwillend’ op te stellen. Sabic wil nog niet inhoudelijk reageren. "Omdat de eerste gesprekken nog moeten plaatsvinden”, zegt concernwoordvoerster Solange Schlösser.