Oude fietsenstalling busstation Maastricht gaat dicht

Print
Oude fietsenstalling busstation Maastricht gaat dicht

Afbeelding: iStock

De oude fietsenstalling bij het busstation aan de Parallelweg in Maastricht gaat definitief dicht. Met ingang van 13 augustus geldt er een stallingsverbod.

Fietsen die niet voor die datum zijn opgehaald, worden door de gemeente verwijderd en naar het fietsdepot aan de Gerardusweg gebracht. Daar kunnen de eigenaren ze elke maandagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur ophalen. Rondom het station zijn borden geplaatst, waarop fietsers de weg gewezen wordt naar de gloednieuwe ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein, waar mensen hun rijwiel 24 uur gratis stallen met hun ov-chipkaart.

Gebruiksvriendelijker
De fietsenstalling aan de Parallelweg gaat dicht als gevolg van de aanleg van het nieuwe busstation. De bushaltes worden vanaf eind augustus naar de noordkant verplaatst, om het zuidelijke deel van het busstation onder handen te kunnen nemen. Er komt straks één groot perron. De herinrichting moet ervoor zorgen dat het busstation overzichtelijker, veiliger en gebruiksvriendelijker wordt.

De werkzaamheden rondom het station zijn in volle gang. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de verbreding van de trottoirs in de Stationsstraat. Er is meer ruimte gemaakt voor gevelterrassen en parkeren in de middenberm kan niet meer. Het verkeer richting Wyck wordt nog enkele dagen tussen half acht ’s ochtends en vijf uur ’s middags omgeleid via de Sint Maartenslaan. De trottoirs moeten volgende week klaar zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →