Heerlenaar in de race voor voor Nationale Communicatieprijs

Print
Heerlenaar in de race voor voor Nationale Communicatieprijs

Sem Wigman (derde van rechts) is één van de drie Limburgse genomineerden voor de Nationale Communicatieprijs. Afbeelding: Regiojury Limburg Galjaardprijs

Sem Wigman van communicatiebureau Mockus in Heerlen is één van de drie Limburgse genomineerden voor de Nationale Publieke Communicatieprijs. Hij zit bij de Limburgse top drie vanwege de communicatie rond de anti-wietteeltcampagne 'Wat zet jij op het spel?'

"In Limburg worden relatief veel drugs geproduceerd en verhandeld. Het snelle geld lonkt voor jongeren en mensen met schulden. De campagne ‘Wat zet jij op het spel?' laat op verrassende wijze zien dat melden van wietteelt of drugsproductie niet gaat om de politie helpen of mensen verraden, maar om de veiligheid van gezin en buurt”, aldus de jury over het werk van Wigman.

Andere genomineerden
De andere twee genomineerden zijn Erwin Gerardu van de gemeente Maastricht en Stephanie Klomp van MUMC+ in Maastricht. Gerardu is genomineerd vanwege de communicatie rond de afsluiting van de Noorderbrug in Maastricht. Vorig jaar ging de Noorderbrug twee weken dicht, toen een deel van de brug werd gesloopt en een nieuw brugdeel werd ingeschoven. "Een schoolvoorbeeld van succesvolle hindercommunicatie”, noemt de jury zijn werk. 
Stephanie Klomp is genomineerd voor de 'Doe- en beleefdag MUMC+'. Het ziekenhuis in Maastricht nodigde eerder dit jaar het publiek uit om op een nieuwe interactieve manier kennis te maken met de medewerkers, de medische apparatuur, en de ruimten waar de zorg wordt verleend. Ook vertelden patiënten hun verhaal. Op de dag waarin de dagelijkse praktijk getoond werd, kwamen duizenden bezoekers af.

Vijf finalisten
Een landelijke jury buigt zich in september over de lijst met alle genomineerden uit de provincies. De jury selecteert in september vijf finalisten, die op 1 november een plek krijgen tijdens het Nationale Praktijkcongres Publieke Communicatie (voorheen: de Galjaarddag). 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →