Voortvluchtige Heerlense brandstichter (54) gepakt

Print
Voortvluchtige Heerlense brandstichter (54) gepakt

Afbeelding: Marco De Swart

Een voortvluchtige 54-jarige Heerlenaar die in november vorig jaar is veroordeeld voor brandstichting is dinsdag opgepakt door de politie.

De politie was al weken naar hem op zoek, maar een agent zag hem per toeval op een vrije dag in Heerlen lopen en schakelde zijn collega’s in.

2.5 miljoen
De man is op 15 november 2017 door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar. Samen met twee anderen heeft hij in 2015 brand gesticht in een bedrijfspand in Heerlen en geprobeerd brand te stichten in een woning in Kerkrade. De bedoeling was om de verzekering voor bijna 2,5 miljoen euro op te lichten.

De 51-jarige eigenaar van de panden wordt gezien als de opdrachtgever en kreeg acht jaar gevangenisstraf. De 54-jarige man, die de brandstichting heeft uitgevoerd, kreeg een jaar minder celstraf. Diens 64-jarige zwager, die hem als medeplichtige naar de adressen in Heerlen en Kerkrade reed, werd veroordeeld tot een taakstraf van maximale duur (240 uur) en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden. De brandstichter kon echter na zijn veroordeling via Duitsland ontkomen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →