Gezocht: oud-mijnwerkers met verhalen en foto's van Vroedvrouwenschool

Print
Gezocht: oud-mijnwerkers met verhalen en foto's van Vroedvrouwenschool

Op 12 april 1931 kreeg de familie Aust uit Bleyerheide drie dochters: Regina, Maria en Wilhelmina. Ze werden geboren in de Vroedvrouwenschool. Behalve vreugde bracht hun komst ook financiële zorgen. Het gezin telde al tien kinderen en de vader was een invalide mijnwerker. Dr. Clemens Meuleman vond een creatieve oplossing. Hij bood alle Heerlenaren de kans om de drieling, die in “een der Groote Kamers” tentoon werden gesteld, te komen bekijken. Uiteraard tegen een kleine vergoeding. De actie leverde f 1000,- op en de nodige geschenken in natura. Afbeelding: SHCL

Voor het project 'De Vroedvrouwenschool & Mijnwerkers' is het Nederlands Mijnmuseum is op zoek naar oud-mijnwerkers die foto’s en verhalen hebben over of van de Vroedvrouwenschool in Heerlen. Het doel is het maken van een fototentoonstelling in Heerlen.

Het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) heeft vorig jaar met het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond,  een crowdfunding project 'De Vroedvrouwenschool & Ik' opgezet. Er werd geld opgehaald om de foto’s van de Vroedvrouwenschool in Heerlen te digitaliseren. Dit project is succesvol verlopen. Als vervolg op dit project heeft het SHCL in samenwerking met het Huis voor de Kunsten, het Mijnmuseum benaderd om deel te nemen aan een nieuwe uitdaging: 'De Vroedvrouwenschool & Mijnwerkers'.

Foto's
Het Nederlands Mijnmuseum is daarvoor op zoek naar oud-mijnwerkers die een band hebben of hadden met de Vroedvrouwenschool in Heerlen. Wie oud-mijnwerker is of wiens vader koempel was en foto's heeft die verband houden met de Vroedvrouwenschool kan deze aanbieden. Dat kan per mail (info@nederlandsmijnmuseum.nl). Ook kan men langskomen met de foto's bij het Mijnmuseum aan het Mijnmuseumpad 2 of een telefonische afspraak maken: 045-5713707.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →