'Alles in multicultureel Nederland is weer toppiejoppie'

Print
'Alles in multicultureel Nederland is weer toppiejoppie'

Afbeelding: ANP

COLUMN - In oververhit Nederland nog even een nabrander op Blokgate.

Want veel ernstiger dan het - onverstandige - optreden van de minister van Buitenlandse Zaken is de rol van de Meningenpolitie.

Blok kent ‘geen multicultureel land waar mensen vreedzaam samenleven’. Ik zou zeggen: geef hem gewoon voorbeelden. Suriname een failed state? Bespreek dan de definitie van failed state.

En volgens Blok zitten mensen, genetisch bepaald, graag tussen gelijkgestemden. Toon dan met argumenten aan waar hij eventueel miskleunt. Maar nee. Blok moest rap excuses maken, want hij was een lelijke racist, een haatzaaier, veroorzaker van ‘tweespalt in de samenleving’.

En een draaikont bovendien omdat hij in 2004 iets optimistischer was over integratie. In de veertien (!) jaar daarna heeft Nederland bol gestaan van de interculturele spanningen. Maar een nieuw inzicht, dat mág niet! Of hooguit: je mag het denken, maar niet zeggen. Foei, zegt anders de Meningenpolitie.

Want alles in multicultureel Nederland is toppiejoppie. Geen wrijving, geen conflicten, en ook Suriname is een modelstaat. En zo verstikt de deken van de Politieke Correctheid weer elk zinnig debat. Het is weer vakkundig... afgeblokt.