Grote natuurbrand in Roermond, treinverkeer stilgelegd

Print
In Roermond heeft vrijdagmiddag een grote buitenbrand gewoed. Het treinverkeer tussen Roermond en Sittard werd vanwege de inzet van de brandweer stilgelegd.

Het vuur woedde in een berm achter Kasteeltje Hattem, bij de naastgelegen tennisbanen. Rond half een kwam bij de brandweer de eerste melding binnen.

Rookgordijn
Omdat het vuur snel uitbreidde werd meteen groot materieel ingezet door de brandweer. Het treinverkeer op het naastgelegen spoor werd stilgelegd vanwege de rook. Ook het verkeer van de Maastrichterweg had overlast van de dikke rookpluimen. Even hing er zelfs een heel rookgordijn over de weg.

Treinverkeer
Door de inzet van vijf bluswagens en twee waterwagens kon de brandweer het vuur uiteindelijk bedwingen. Dat betekende ook dat na ongeveer een uur het treinverkeer weer op gang kon komen.

Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →