Nieuw evenement op Koompe: Proost Mestreech

Print
Nieuw evenement op Koompe: Proost Mestreech

Het Maastrichtse Duo Xelle treedt zaterdag 18 augustus op tijdens het nieuwe vierdaagse festival Proost Mestreech. Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht krijgt er een nieuw evenement bij: Proost Mestreech. Een festival met lokale muziek, speciaal bieren en lokale hapjes. De opbrengst gaat naar de negen verenigingen die de happening organiseren om meer financiële armslag te krijgen.

Proost Mestreech vindt van donderdag 16 tot en met zondag 19 augustus plaats op het terrein van de Koompe, aan de Prins bisschopsingel, naast het politiebureau.

Speciaal bieren
Het evenement kent een speciaal bieren festival waaraan acht brouwerijen deelnemen. Daarnaast zijn er vier regionale cateraars aanwezig voor de inwendige mens. 

Muziek is het centrale thema tijdens de vier dagen dat het evenement duurt. Het festival start donderdag 16 augustus om 17.00 uur, met DJ's die tot 23.00 uur de muziek verzorgen. De dag erna, op vrijdag gaat het festijn om 15.00 uur van start, tot middernacht. 

Maastrichtse artiesten
Artiesten als Duo Xelle, Ziesjoem, Angelina en Naat & Zaat prijken op het affiche voor de zaterdag die al om 13.00 van start gaat. Er mag die avond doorgefeest worden tot 01.00 uur 's nachts. De hoofdact op zondag is Anderkovver.

Clubkas
Stichting Evenementen Maastricht is de overkopelende stichting die namens de deelnemende verenigingen het festival organiseert. De verenigingen leveren de vrijwilligers die de vier dagen in touw zullen zijn. De opbrengst uit het evenement komt ten goede aan de clubkassen van de participerende verenigingen. Er gaat ook een deel naar een nog nader te bepalen goed doel, aldus de organisatie.

Verenigingen
De deelnemende verenigingen zijn:
Harmonie Sint Pieter, Fanfare Sint Servatius biesland, Fanfare Sint Joezep, Voetbalvereniging Geussel Sport, Theaterclub Mariaberg, Jongerenclub Happy Kids WVV, CV de Mallebergers, CV de Mineurs en CV de Pikvogele.
 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →