Het podium is naar het oud ijzer, maar het festival gaat door

Print
Het podium is naar het oud ijzer, maar het festival gaat door

Afbeelding: Facebook

Roggel - De nachtmerrie van iedere organisator: één dag voor het festival waait je podium weg. Bij het gratis festival Tispelpop in Roggel gebeurde het. Desondanks gaat het festival door.

Terwijl het nieuwe podium wordt opgebouwd, staat enkele meters verder organisator Bjorn Snijders (27) het zelfgemaakte omgewaaide podium in stukken te zagen. Afgelopen donderdag, één dag voor de start van het gratis festival Tispelpop op het Pietersplein in Roggel, bezweek het podium door harde wind. "Eén windvlaag en het podium was weg. Hij sloeg achterover op de straat. Het was gekkenwerk. Gelukkig vielen er geen gewonden”, vertelt Snijderaas. "Maar toen zaten we wel zonder podium.”

Zelfgemaakt podium
Het is de 31e keer dat de Jongerenwerkgroep Roggel het festival organiseert. Het zelfgemaakte podium gaat al 29 edities mee, maar is nu verworden tot oud ijzer. Na het incident deed de club een oproep op Facebook om het festival door te kunnen laten gaan. ‘Er wordt nu gekeken hoe het wrak weggehaald moet worden. Heb je ideeën, tijd om te komen helpen, heel graag!’

Hulp uit het dorp
Binnen enkele minuten stonden vrienden, familie en dorpsbewoners klaar om ‘het wrak’ van de weg te halen. "Dat heb je in zo’n dorp. De een kwam met een kraan, de ander met een verreiker. Dat ging vlug”, vertelt Bram Korsten (20). "Toen moesten we nog een nieuw podium regelen. Gelukkig is Roggel een erg muzikaal dorp. Er zijn hier genoeg mensen die zich met festivals en muziek bezighouden, en dus connecties hebben. In Weert hebben we uiteindelijk iets kunnen huren dat groot genoeg is. Het festival gaat dus door.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →