Wilders en Pechtold botsen over borsten en boerkini’s

Print
Wilders en Pechtold botsen over borsten en boerkini’s

Afbeelding: Bart Maat/ANP

Een foto met badende vrouwen die een hoofddoek dragen, heeft geleid tot een Twitterfittie tussen Geert Wilders en Alexander Pechtold. De politici sturen elkaar bijdehante opmerkingen over 'waterstofperioxide' in Wilders' ogen en 'blote borsten' in de penthouse van Pechtold.

Vrijdagochtend plaatste PVV-leider Wilders een foto op Twitter van een groepje vrouwen en mannen dat in de zee baadt bij het strand van Scheveningen. De meeste vrouwen op de foto dragen een hoofddoek en zijn grotendeels aangekleed. 'Strand Den Haag/Scheveningen', is het bijschrift van Wilders.

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold reageert op het bericht van Wilders met de volgende tekst: 'Hé Geert, is de waterstofperoxide in je ogen gekomen? Ik zie hier vanuit mijn 'penthouse' toch echt veel meer blote borsten dan boerkini's!' Hij sluit af met een knipoog.

Blote borsten
Pechtold verwijst naar zijn 'penthouse' in Scheveningen, waarmee hij de afgelopen maanden in opspraak kwam. Hij kreeg het appartement van 135.000 euro van een Canadese oud-ambassadeur met wie hij al sinds zijn studietijd bevriend is. Pechtold registreerde die gift niet in het geschenkenregister van de Tweede Kamer, naar eigen zeggen omdat het om een privékwestie gaat.

Wilders reageerde in korte tijd op de tweet van Pechtold. "Ja dat je veel blote borsten ziet in dat penthouse van je @APechtold dat weet inmiddels heel Nederland wel", stuurde de PVV-leider.

Voormalig politiek commentator Ferry Mingelen vindt de tweets van de politici opmerkelijk. "Ik geloof dat de heren Pechtold en Wilders wat last krijgen van de warmte", twittert hij.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →