Hechtenis John B. verlengd

Print
Hechtenis John B. verlengd

Afbeelding: iStock

Helden - De 57-jarige John B. uit Helden blijft in voorlopige hechtenis. Hij zat sinds dinsdag opnieuw vast als verdachte van de moord op Tanja Gurskaja in 2012. De rechter-commissaris stelde B. vandaag voor nog eens veertien dagen in bewaring op basis van nieuwe verklaringen.

Politie en justitie zien de Heldenaar al jaren als het brein achter de moord op Gurskaja. Hij zou twee medeverdachten de opdracht hebben gegeven om zijn voormalige zakenpartner Wilmo Rebel dood te schieten. B. en Rebel waren gebrouilleerd geraakt.

Lees ook: Politie pakt John B. (57) uit Helden opnieuw op voor moord Tanja Gurskaja

De medeverdachten zouden op 25 oktober 2012 bij vergissing de vrouw van Rebel voor haar woning aan de Lovendaalseweg in Venlo hebben gedood.

Fouten
B. zat al eerder vast vanwege deze zaak maar werd weer vrijgelaten omdat het OM fouten had gemaakt.De advocaat van de verdachte, Marcel Heuvelmans, wil niets kwijt over de zaak. Zijn cliënt zit in beperking en mag dus met niemand contact hebben. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →