Gemeenteraad Beekdaelen gaat vergaderen in Nuth

Print
Gemeenteraad Beekdaelen gaat vergaderen in Nuth

Afbeelding: Beekdaelen.nl

Nuth / Amstenrade / Schinveld - De gemeenteraad van fusiegemeente Beekdaelen gaat waarschijnlijk vergaderen in Nuth.

Een werkgroep van raadsleden uit Nuth, Schinnen en Onderbanken onderzoekt die optie en bekijkt welke faciliteiten daarvoor nodig zijn.

Extra vergaderingen
De nieuwe gemeenteraad die op 21 november wordt gekozen komt waarschijnlijk op 2 januari voor het eerst bij elkaar. Mogelijk zijn er extra vergaderingen nodig omdat de raad snel besluiten moet nemen over zaken als hoogte van de lasten, subsidie- en vergunningsbeleid.

Het is de bedoeling dat er dan ook een nieuwe coalitie en bestuurscollege zijn. Waar burgemeester en wethouders gaan vergaderen ligt nog niet vast. Dat is een van de onderwerpen waarover de nieuwe gemeenteraad zich moet buigen.

Burgemeester
Die gemeenteraad start begin volgend jaar ook de procedure voor de benoeming van een burgemeester. Dat kan nog maanden duren. Voor de tussenliggende periode wordt een interim-burgemeester benoemd. Dat kan een van de zittende burgemeesters zijn of iemand ‘van buiten’.

Van de zittende burgemeesters maakt Leon Frissen (Schinnen) duidelijk dat hij niet in de race is om (interim)burgemeester te worden. Désirée Schmalschläger (Nuth) wil niet zeggen of zich kandidaat stelt om Beekdaelen (tijdelijk) te gaan besturen. "Het geeft geen pas om daarop vooruit te lopen", vindt ook de woordvoerster van de gemeente.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →