Gemeenteraad Beekdaelen gaat vergaderen in Nuth

Print
Gemeenteraad Beekdaelen gaat vergaderen in Nuth

Afbeelding: Beekdaelen.nl

Nuth / Amstenrade / Schinveld - De gemeenteraad van fusiegemeente Beekdaelen gaat waarschijnlijk vergaderen in Nuth.

Een werkgroep van raadsleden uit Nuth, Schinnen en Onderbanken onderzoekt die optie en bekijkt welke faciliteiten daarvoor nodig zijn.

Extra vergaderingen
De nieuwe gemeenteraad die op 21 november wordt gekozen komt waarschijnlijk op 2 januari voor het eerst bij elkaar. Mogelijk zijn er extra vergaderingen nodig omdat de raad snel besluiten moet nemen over zaken als hoogte van de lasten, subsidie- en vergunningsbeleid.

Het is de bedoeling dat er dan ook een nieuwe coalitie en bestuurscollege zijn. Waar burgemeester en wethouders gaan vergaderen ligt nog niet vast. Dat is een van de onderwerpen waarover de nieuwe gemeenteraad zich moet buigen.

Burgemeester
Die gemeenteraad start begin volgend jaar ook de procedure voor de benoeming van een burgemeester. Dat kan nog maanden duren. Voor de tussenliggende periode wordt een interim-burgemeester benoemd. Dat kan een van de zittende burgemeesters zijn of iemand ‘van buiten’.

Van de zittende burgemeesters maakt Leon Frissen (Schinnen) duidelijk dat hij niet in de race is om (interim)burgemeester te worden. Désirée Schmalschläger (Nuth) wil niet zeggen of zich kandidaat stelt om Beekdaelen (tijdelijk) te gaan besturen. "Het geeft geen pas om daarop vooruit te lopen", vindt ook de woordvoerster van de gemeente.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen