Maasgouw betaalt tennisclub vergoeding

Print
Maasgouw betaalt tennisclub vergoeding

Afbeelding: iStock

Ohé en Laak - De gemeente Maasgouw betaalt tennisvereniging Ohé en Laak zo’n tweeduizend euro. Dat bedrag was de tennisvereniging kwijt aan advocatenkosten na een huurconflict.

Maasgouw had per 1 oktober 2017 de huurovereenkomst met de club opgezegd en een ontruiming aangezegd. Dit omdat de gemeente het plan had sportclubs te clusteren, waarbij de voetbalverenigingen naar Ohé en Laak zouden gaan en de tennisclubs naar Stevensweert.

Niet opgezegd
In Ohé en Laak werd daartegen geprotesteerd. De club nam een advocaat in de arm. Voorzitter Peter Tissen: "De tennisclub is van belang voor de leefbaarheid in het dorp. We lieten ons niet zomaar wegjagen." Uiteindelijk kwam de gemeente terug op haar beslissing. De huurovereenkomst werd niet opgezegd en een rechtszaak kwam er niet, omdat de gemeente een soortgelijke zaak verloor tegen voetbalclub VV Stevensweert. Daar oordeelde de rechter dat de gemeente geen bevoegdheid had om de huurovereenkomst op te zeggen.

Respect
De gemeente en de tennisclub laten weten nog steeds 'open' en 'constructief' met elkaar te spreken. Tissen: "Er is wederzijds respect voor de standpunten, maar het gaat er uiteindelijk om wat er op papier staat. En, wij hebben een rechtsgeldig contract."

De nieuwe portefeuillehouder Tim Snijckers: "In mijn tijd als raadslid vond ik het al geen verstandige keuze om rechtszaken te beginnen. Fusies moet je van onderop realiseren." Nu de kwestie van de baan is, zegt hij het huidige beleid opnieuw tegen het licht te houden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →