Werkzaamheden 'Croix' Valkenburg starten in september

Print
Werkzaamheden 'Croix' Valkenburg starten in september

Afbeelding: De Limburger

Valkenburg - De datum is bepaald. In de week van 3 september gaat de eerste schop de grond in voor de (her)bouw van Croix de Bourgogne in Valkenburg.

De nutsbedrijven steken dan de eerste schop in de grond om al het ondergrondse leidingwerk op de plek van de toekomstige dependances aan het Theodoor Dorrenplein in orde te maken.

Vier weken
De planning is dat die werkzaamheden vier weken in beslag gaan nemen en dat de klus geklaard is voor aanvang van de herfstvakantie. De gemeente kan dan de percelen op de plek van het voormalige pand Zink en het verlengde van de Erensflat opleveren aan aannemer 2Rocks. Die kan dan vervolgens beginnen met de daadwerkelijke bouw van de nieuwe dependances 'Louis' en 'Theodoor'.

Start bouw onbekend
Wanneer die bouw precies gaat beginnen, is nog niet duidelijk. Er wordt nog gewerkt aan het definitieve bouwplan en een tijdspad. Wanneer die op tafel liggen, organiseert 2Rocks een informatiebijeenkomst voor omwonenden en andere geïnteresseerden. De bouwplannen zijn in Valkenburg niet onomstreden. Meteen na de presentatie van de allereerste schetsen waren er zorgen en bezwaren. Niet zozeer tegen het plan om het oorspronkelijke hotel, dat de Tweede Wereldoorlog niet overleefde, op de oude plek aan de kade van de Geul te herbouwen. Maar wel tegen het plan van de twee nieuwe dependances die aan de andere kant van de Geul gebouwd zouden moeten worden om het hele project financieel rond te kunnen krijgen.

Hoteliers zagen het plan niet zitten, omdat er al zoveel kamers zijn in Valkenburg. Huurders van sommige splinternieuwe appartementen in Aan de Kei vreesden dat de nieuwbouw hun uitzicht zou verpesten.

Valkenburgers vonden het al jammer dat twee karakteristieke plekjes in het stadje voor de bouw moesten verdwijnen, toen de contouren van de dependances op het plein werden uitgetekend bleken ze ook nog eens heel veel ruimte in te nemen. Bovendien wordt er gebruikgemaakt van een nieuw materiaal dat door velen gezien wordt als 'nepmergel'. Geen van de bezwaarmakers maakte echter gebruik van de mogelijkheid om naar de Hoge Raad te stappen.

Lees ook: Omstreden hotelplan in Valkenburg gaat van start

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →