Maastrichtse docent in Noorwegen verongelukt

Print
Maastrichtse docent in Noorwegen verongelukt

Afbeelding: iStock

De Maastrichtse universitair docent Chris van der Grinten (59) is in Noorwegen verongelukt tijdens het kajakken. Het ongeval vond vorig weekend al plaats.

Over de precieze aard van het fatale incident is nog weinig bekend. Ook is onduidelijk waar in Noorwegen het is gebeurd. Volgens nog onbevestigde berichten waren zijn kinderen getuige van het ongeluk.

Docent
Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er een Nederlander is verongelukt in Noorwegen maar verstrekt geen nadere details. "Medewerkers van de ambassade staan in Noorwegen paraat om indien gewenst consulaire bijstand te verlenen", aldus de woordvoerder.

Van der Grinten was volgens de website van de universiteit docent pulmonologie (longziekten). Ook werkte hij op de afdeling longziekten in het MUMC+. Beide werkgevers konden vrijdagavond nog geen reactie geven op het overlijden van hun medewerker

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →