Hulp laat bij drenkeling door foutparkeerders

Print
Hulp laat bij drenkeling door foutparkeerders

Afbeelding: Hbvl

Een 41-jarige man is in België om het leven gekomen na een duik in een voormalige zandwinningsput. De hulpdiensten rukten uit, maar ontdekten dat foutparkeerders de toegangsweg blokkeerden. Daardoor gingen kostbare minuten verloren.

Het slachtoffer had in Lommel, vlak over de grens, een zwemverbod genegeerd. Hij dook vrijdag van een houten steiger en kwam niet meer boven. Omstanders doken de man na en konden hem uit het water halen. Zij belden ook het alarmnummer, maar een brandweerwagen en ambulance konden door foutgeparkeerde wagens niet direct in de buurt komen.

Bospad
"Ze stonden zelfs geparkeerd op het speciaal voor de hulpdiensten ingerichte bospad'', zegt een brandweercommandant. "Die bosweg is net breed genoeg voor de hulpdiensten. We konden daar niet door." De hulpverleners vroegen uiteindelijk de politie om wagens weg te slepen. Het slachtoffer overleed uiteindelijk in het ziekenhuis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →