Roda verliest stevig in Darmstadt: 4-1

Print
Roda verliest stevig in Darmstadt: 4-1

Afbeelding: De Limburger

Roda JC heeft in de voorbereiding een nederlaag geleden. Een vriendschappelijk duel tegen SV Darmstadt 98 (2. Bundesliga) eindigde in 4-1.

Al snel was duidelijk dat thuisploeg SV Darmstadt sterker was dan Roda. Al bracht Mohammed El Makrini de Kerkraadse ploeg na acht minuten bijna op voorsprong. Zijn afstandsschot werd echter knap gepareerd door de Darmstadtse doelman.

Combinatie
Tien minuten later was het wel raak, maar dan aan de andere kant van het veld. Een prima combinatie zorgde er voor dat Tobias Kempe wat ruimte komen maken voor een schot. De bal vloog vervolgens in de korte hoek langs doelman Tom Muyters.

Vooral de linkerkant van de verdediging had problemen met de Duitse drift naar voren. Al kwam Roda nog een paar keer prima in scoringspositie. Zo ging bijvoorbeeld een vrije trap van Mitchell Paulissen rakelings over het doel. Maar de Duitsers waren sterker. Zes minuten voor de rust kopte aanvoerder Aytac Sulu de 2-0 binnen. 

Weerstand
Lange tijd bood Roda goed weerstand tegen de Duitsers. Er kwamen kansen. Opnieuw Paulissen was dichtbij met een vrije trap. 

Roda wisselde amper gedurende de tweede helft, de Duitsers volop. Daardoor was de thuisploeg in de tweede helft frisser, leper en scherper. Opnieuw was het Tobias Kempe die raak schoot, halverwege de tweede helft. Nog geen twee minuten later lag de bal opnieuw in net net achter doelman Muyters. Invaller Jamie Maclaren scoorde. 

Lob
Roda deed nog wat terug. Henk Dijkhuizen maakte 10 minuten voor tijd met een subtiele lob de 4-1.

Bij Darmstadt speelde Patrick Banggaard een half uur mee. Vorig seizoen werd hij na de winterstop door Roda gehuurd.