Rustige eerste speeldag bikers tegen kindermisbruik

Print
Rustige eerste speeldag bikers tegen kindermisbruik

Leden van BACA bij de Heerlense speeltuin waar het eerste speelfeest werd gehouden. Links secretaris Danny Tebarts, naast hem penningmeester Thessa Dijkstra. Afbeelding: De Limburger

Het eerste speelfeest van Bikers Against Child Abuse (BACA) trok zaterdag enkele tientallen kinderen. Dat is niet slecht voor een eerste keer, maar de organisatie mag nog wel groeien, vindt de Heerlense secretaris Danny Tebarts van de afdeling Zuid.

De leden hadden speeltuin De Spelewei in Heerlen afgehuurd om kinderen te kans te geven te komen kennismaken met de organisatie.

Opkomen voor kinderen
De afdeling voor Limburg en delen van Brabant en Gelderland is in 2011 opgericht en telt nu vijftien leden. Samen willen ze opkomen voor kinderen die met misbruik of geweld te maken hebben. Dat doen ze door kinderen die hulp vragen te 'adopteren' en zo nodig bij hen langs te gaan of door aanwezigheid in de buurt te steunen. Zo willen de bikers ook verhinderen dat kunnen misbruikers toeslaan. Daarbij zoeken ze nooit de confrontatie met daders. 

BACA telt wereldwijd duizenden leden, waarvan rond de honderd in zes Nederlandse afdelingen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →