Raad Venlo wil helderheid over kwestie-Oruç

Print
Raad Venlo wil helderheid over kwestie-Oruç

Raadslid Ali Oruç Afbeelding: De Limburger

Venlo - De Venlose raadsfracties CDA, VVD, PVV en D66 willen van het college van B&W opheldering over de kwestie-Oruç.

Ze willen een brief van het college ‘over de genoemde feiten, de rol van de gemeente in het verleden en op dit moment, de reacties van de verschillende wethouders in het artikel en de eventuele stappen die het college gaat zetten’. Dat melden ze in een schrijven aan burgemeester en wethouders. Ook willen ze de gemeentelijke stukken in deze kwestie inzien en ze ‘overwegen een extra debat aan te vragen in september’.

Lees ook: Raadslid Ali Oruç blijkt ‘huisjesmelker’

De Limburger deed zaterdag uit de doeken hoe het Venlose raadslid Ali Oruç (coalitiepartij EENLokaal) tal van panden bezit waarin veelal Oost-Europese arbeidsmigranten wonen onder bedenkelijke omstandigheden. Justitie verdenkt Oruç al langer van fraude en witwassen. Of die verdenking verband houdt met de ‘huisjesmelkerij’ is onduidelijk. In het coalitieakkoord meldt het Venlose college, met daarin twee wethouders van EENLokaal, hard op te treden tegen huisjesmelkers en illegale kamerverhuur.

Lees ook: Fraude en witwassen: Ali Oruç kan het allemaal uitleggen

 

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →