Kerkradenaar wereldkampioen kegelen

Print
Kerkradenaar wereldkampioen kegelen

Het WK vond deze week plaats in Eygelshoven. Afbeelding: Rob Oostwegel

Kerkrade - Kerkradenaar Mitchell Rosenboom mag zich wereldkampioen schaarbaankegelen noemen. Tegen alle verwachtingen in eiste hij de eerste plaats op bij het toernooi, dat tot en met zaterdag een week lang plaatsvond in de Socioclub in Eygelshoven.

De Nederlanders golden daar als underdog en deden met een kleine ploeg mee. Desondanks wist de fanatieke Kerkradenaar de concurrentie uit het toernooi te kegelen. Alsof dat nog niet genoeg was behaalde hij bij de duo’s twee maal de derde plaats, een keer met Bas Slangen uit Bocholtz en een keer met zijn zus Mandy.

Aan het WK deden zes landen mee met in totaal 77 spelers. Naast Nederland namen Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk en Brazilië deel. Na de prijsuitreiking kort voor zes uur wordt er nog gefeest in Eygelshoven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →