Landelijke hittegolf voorbij, maar in Limburg gaat hij nog even door

Print
Landelijke hittegolf voorbij, maar in Limburg gaat hij nog even door

Afbeelding: John Peters

De koelere lucht die Nederland is ingestroomd, vergezeld van regen- en onweersbuien, heeft een eind gemaakt aan de hittegolf die Nederland in zijn greep had. In De Bilt kwam het kwik zaterdag niet meer verder dan 24,2 graden, meldt Weeronline.

In Limburg en in andere delen van het land werd het ook zaterdag meer dan 25 graden en is er dus wel nog steeds sprake van een regionale hittegolf. En die duurt naar verwachting nog tot en met 6 augustus. Daarmee wordt dan een nieuw record van 26 dagen gevestigd.

Officieel
Van een hittegolf is sprake als er in De Bilt vijf zomerse dagen op rij zijn (maxima 25 graden of hoger), waarvan er minimaal drie tropisch zijn (30 graden of hoger). De huidige reeks warme dagen begon al op 15 juli. Sinds die dag steeg de temperatuur bij het meetpunt op het hoofdkantoor van het KNMI elke dag tot 25 graden of hoger. Afgelopen donderdag meldde het KNMI dat er sprake was van een officiële hittegolf, de eerste in drie jaar tijd.

Regen
Komende week is het overwegend droog weer met vooral later in de week veel zon. Maandag is het zeer warm met maxima van 32 graden in Limburg. Aan het eind van de dag is er kans op een lokale regen- of onweersbui. De dagen daarna neemt de kans op een bui af. Bij veel zonneschijn wordt het 27 tot 29 graden.