Voor PSV mag seizoen beginnen na solide zege op Valencia

Print
Voor PSV mag seizoen beginnen na solide zege op Valencia

Afbeelding: ANP

Voor PSV mag het nieuwe seizoen beginnen. De ploeg van Mark van Bommel won zaterdagavond zijn laatste oefenwedstrijd met 2-1 van Valencia, dat vorig seizoen nog vierde werd in La Liga. Luuk de Jong en Gastón Pereiro waren trefzeker, Hirving Lozano maakte zijn eerste minuten.

Het duurde even voordat PSV op gang kwam, in de eerste wedstrijd van het seizoen in het eigen Philips Stadion. Trainer Mark van Bommel had zijn opstelling voor de oefenwedstrijd tegen Valencia op één plek gewijzigd ten opzichte van het duel met Olympiakos; Daniel Schwaab startte weer in de basis, ten faveure van Derrick Luckassen. Met die basiself kwam PSV aanvankelijk nauwelijks tot kansen; Valencia profiteerde in de 27ste minuut bovendien van de ruimte die de defensie weggaf. Het was Carlos Soler die Nick Viergever uitspeelde en de bal via Denzel Dumfries in het doel schoot: 0-1.

Wakker
Na die tegengoal was PSV wakker geschud. De ploeg kwam onder leiding van regisseur Gastón Pereiro beter in de wedstrijd. Nadat de doorgebroken Steven Bergwijn eerst nog neer werd gehaald en scheidsrechter Mulder geen rood gaf, was het daarna wél raak. In de 35ste minuut knikte Luuk de Jong de bal uit een corner in de hoek: 1-1. In de 41ste minuut werd het 2-1, nadat diezelfde De Jong in het strafschopgebied neer werd gehaald. De penalty, een zware straf, werd benut door Pereiro.

Lozano is terug
Na rust gebeurde er niet veel meer. Jeroen Zoet greep nog een keer goed in toen Valencia-spits Rodrigo voor zijn neus opdook en Steven Bergwijn en Donyell Malen zorgden voor wat vertier met fraai samenspel. De PSV-supporters maakten nog het meeste lawaai toen Hirving Lozano in de 69ste minuut het veld betrad. De Mexicaan, die een goed WK achter de rug heeft, maakte zijn eerste minuten voor PSV dit seizoen. In het vervolg werd er niet meer gescoord, zodoende bleef het 2-1.