Tourspel rit 19: 'Hoe kan het dat ik heb gewonnen?'

Print
Tourspel rit 19: 'Hoe kan het dat ik heb gewonnen?'

Afbeelding: De Limburger

Jan Gerbecks uit Afferden had wel gezien dat hij 170 punten had gescoord, maar niet dat hij daarmee op vrijdag de dagwinnaar was in het tourspel van De Limburger. Het was dus een aangename verrassing voor hem.

"Hoe kan dat, dat ik heb gewonnen", vraagt Gerbecks als we hem aan de lijn krijgen. Heel simpel. Door de meeste punten te scoren. En dat deed de inwoner van Afferden op vrijdag. "Ik heb wel naar de uitslag gekeken op de site, maar dat ik bovenaan stond was me niet opgevallen", vertelt hij een beetje verbaasd. 

Amateurwielrenner
Gerbecks is een echte wielerliefhebber en in zijn vrije tijd ook amateurwielrenner. Vanwege zijn werk kan hij de Tour de France niet overdag kijken en dus neemt hij de laatste uren van de etappe op om hem ’s avonds terug te kijken. "De uitslag weet ik dan niet. Het moet wel een beetje spannend blijven namelijk. Het is ook niet leuk om naar een voetbalwedstrijd te kijken als je de uitslag al weet."

Spelletjes
De 61-jarige wielerfan doet regelmatig met spellen bij De Limburger mee waaronder ook het WK-spel en soms ook het Formule 1-spel. "Maar in de prijzen was ik nog nooit eerder gevallen. Dat is wel een aangename verassing."

Toertocht Boxmeer
De gewonnen 30 euro had hij eerder al stiekem uitgegeven, maar wel aan een goede besteding. "Ik had van een kennis een cadeaubon van 40 euro gekregen. Daar heb ik een wielershirtje van gekocht, maar ik moest nog circa 30 euro bijleggen. Dat is dan nu ook terugverdiend", vertelt hij met een lach. Gerbecks trekt het nieuwe shirtje zondag aan als hij in Boxmeer meedoet aan een toertocht. "Ik mag graag als hobby fietsen. Het is geen speciaal shirtje hoor, maar ik heb een blauwe fiets en heb nu een groenblauw shirtje erbij gekocht. Dat vond ik wel leuk staan bij mijn fiets", besluit hij.