'Oude velden Standaard moeten Groene Poort worden'

Print
'Oude velden Standaard moeten Groene Poort worden'

Schets van het plan voor villa's op het stuk groen naast de Ravelijn-buurt Afbeelding: Mulleners Vastgoed

Voor de bewoners van de Ravelijn-buurt en sympathisanten is de race omtrent plannen voor een villawijk op een stukje stadsgroen in de buurt nog niet gelopen. Ze hebben een Facebook-pagina in het leven geroepen: Groene Poort Maastricht. Ze pleiten ervoor dat het groen van de voormalige velden van voetbalclub Standaard behouden blijft als 'groene poort' in de groengordel van Maastricht.

Ondanks dat de plannen van Mulleners Vastgoed voor de bouw van een aantal villa's op een stuk groen land nabij de Ravelijn-buurt nu definitief zijn, gaan tegenstanders door met een strijd die volgens hen nog niet is gelopen.

'Winstbejag'
Op hun kersverse Facebok-pagina Groene Poort Maastricht reppen ze over acties en bezwaarschriften die nog op stapel staan. Ze zeggen te blijven strijden voor behoud van een stuk groen-gebied temidden van het beschermd cultuurhistorich natuurgebied van de Hoge en Lage Fronten, in weerwil van 'winstbejag door projectontwikkelaars'.

Velden Standaard
Volgens de actievoerders zijn de voormalige velden van voetbalclub Standaard bij uitstek geschikt om als 'Groene Poort' te dienen in de groene gordel van Maastricht.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →