Door droogte breken grote boomtakken af als lucifershoutjes

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Niet alleen het loof van de bomen lijdt onder de lange droogte. Zondagochtend braken flinke takken af van een boom in het Mgr. Nolenspark. Een medewerker van de gemeente Maastricht kon ter plekke niet anders dan concluderen dat een tekort aan vocht de oorzaak is.

Het Mgr. Nolenspark is een geliefde plek om bij mooi weer onder een boom te picknicken. Ook onder de boom waar zondagochtend een aantal flinke takken het spontaan begaven. Krijgen sommige blaadjes van bomen al herfstkleuren en zien niet gesproeide grasvelden uit als pas gehooide weides; aan uitgedroogde bomen is van buitenaf niets te zien.

Door de aanhoudende droogte missen de boomtakken steeds minder flexibiliteit. Daardoor is de kans – zeker bij een stevig briesje – dat ze als luciferhoutjes afbreken aanzienlijk.

Zondagochtend moest in park aan de Van Heylerhofflaan de brandweer er aan te pas komen om naast de afgebroken ook nog aan ‘een draadje’ hangende takken van de boom af te zagen. Hetzelfde moest zaterdag ook al gebeuren bij een boom bij het Politiebureau aan de Hubertuslaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →