'Na een druilerige dinsdag schiet de temperatuur weer omhoog'

Print
'Na een druilerige dinsdag schiet de temperatuur weer omhoog'

Afbeelding: ANP

Goed nieuws voor wie vakantie viert in Nederland: het zomerse weer blijft aanhouden. Na een warme maandag en iets koelere dagen daarna, loopt de temperatuur vanaf donderdag weer op.

Na de eerste frisse nacht sinds de hittegolf, warmt het land weer op. Zondag is het 25 tot lokaal 29 graden, bij vrij veel bewolking.

Warm
Volgens de weerkaarten wordt het maandag in het noorden van Limburg 28 graden en in Maastricht zelfs 31. Wie aan de kust verblijft, kan rekenen op 26 graden. In de middag onstaan er stapelwolken.

Lekker weertje
Op dinsdag komt er koelere lucht het land binnen en haalt de natuur opgelucht adem. De kans op een regenbui is dan groot, het wordt zo'n 24 graden. Op woensdag zal de thermometer niet hoger uitslaan. Vanaf donderdag is er echter geen wolkje aan de lucht en wordt er die dag, vrijdag, en in het weekend 28 graden voorspeld. Voor wie langer vooruit wil kijken, kan de dagen daarna rekenen op zo'n 26 graden.

Hittegolf
Al sinds 15 juli stijgt de temperatuur bij het meetpunt op het hoofdkantoor van het KNMI in de Bilt. Afgelopen donderdag was de eerste hittegolf - de eerste in drie jaar tijd - een feit. Volgens het KNMI is er voorlopig grote kans op een 'rustig en droog weertype met temperaturen boven normaal'.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →