Boekenwurm in Maastricht nog één weekje open

Print
Boekenwurm in Maastricht nog één weekje open

Afbeelding: Google Maps

Na 27 jaar trekt Hanneke Koene eind deze week de deur van kinderboekenwinkel De Boekenwurm aan de Mariastraat in Maastricht achter zich dicht.

Op 31 augustus opent in het pand weekendwinkel Tabée. Een noodgreep, schrijft Koene op haar blog, "omdat het bedrijf dat mijn huurcontract zou overnemen het niet gered heeft.”

Een deel van de kinderboekencollectie blijft dus in Maastricht. "Maar ze krijgen een andere positie in een ander soort winkel, waar je behalve boeken ook andere cadeautjes kunt kopen.”

Koene staat zelf niet meer in de zaak. Ze verhuist een een deel van de collectie naar haar woning in Noorbeek. Ze gaat aan huis een nieuwe ‘zaak’ beginnen.  Thuis  voor verhalen’, noemt ze haar nieuwe initiatief. "Ik heb besloten mijn huis open te gaan stellen voor verhalen en voor mensen die verhalen willen halen”, omschrijft ze het zelf. Koene wil onder andere workshops gaan geven die of op taal gericht zijn en kleine activiteiten zoals boekpresentaties en mini-exposities houden. Daarnaast wil ze projecten organiseren, zoals  Poëziedorp Noorbeek, waarvan de eerste editie in 2021 moet plaatsvinden.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →