Tourspel rit 21: 'Ongelofelijk trots op Tom Dumoulin'

Print
 Tourspel rit 21: 'Ongelofelijk trots op Tom Dumoulin'

Afbeelding: De Limburger

Bert Moonen had de eer om de laatste dagwinnaar van het tourspel van De Limburger 2018 te worden. De 57-jarige wielerfan uit Neerbeek sloot daarmee de rij met 21 verschillende winnaars.

"Wat geweldig dat ik de dagwinnaar ben", jubelt Moonen aan de telefoon. "Ik had het nog niet gezien. Ik had wel even gekeken naar het eindklassement, daar ben ik 160e geworden, maar naar de dagprijzen had ik nog niet gekeken. Dit is wel heel erg leuk hoor. Ik speel al jaren mee en ben wel eens in het algemeen klassement heel dichtbij geweest, maar een dagoverwinning had ik nog nooit gewonnen."

Reserves
Toch wil Moonen zich verre van een kenner noemen. "Ik hou wel alles bij van de klassiekers en grote rondes. Dat moet ook wel, anders red je het niet. En je moet een beetje geluk hebben. Ik had een paar reserves in mijn lijst die goed scoorden en ook sprinters zoals Maximiliano Richeze en John Degenkolb pakten voor mij de punten."

IJsje eten
Grappend vraagt Moonen of hij nu de honderdduizend euro heeft gewonnen. Maar gelukkig is hij met de prijs van 30 euro ook tevreden. "Daar ga ik een lekker ijsje van kopen samen met mijn vrouw. Dat zal er zeker goed smaken."

Trots op Tom
De etappe van zondag liet de Neerbeekenaar aan zich voorbij gaan. "We hadden een etentje met de familie. Ik heb wel alles opgenomen van de Tour vandaag. Als we straks thuis zijn, ga ik het terugkijken." Dan ziet Moonen ook Maastrichtenaar Tom Dumoulin als nummer twee op het podium staan. "Ik ben ongelofelijk trots op Tom. Na de tweede plek in de Giro nu ook tweede in de Tour. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht dat hij dit kon. In de derde week hebben de meeste renners het vaak lastig, maar hij heeft het toch kunnen doortrekken. Dat is echt heel knap. Als hij zich volgend jaar alleen focust op de Tour dan kan hij hem wel winnen, denk ik." Voor Moonen was het al met Dumoulin een geslaagde Tour, maar met zijn eigen dagzege werd het nog mooier.