Aantal Limburgse gebruikers Facebook daalt voor het eerst

Print
Aantal Limburgse gebruikers Facebook daalt voor het eerst

Afbeelding: iStock

Voor het eerst sinds de oprichting van Facebook is het aantal gebruikers van het sociale netwerk in Limburg omlaag gegaan.

Adviesbureau Social Dutch becijferde dat deze provincie nu dik 656.000 profielen telt, een daling van 5% ten opzichte van vorig jaar. Dat sluit aan bij de landelijke tendens.

Slechte reputatie
Volgens Hay de Bitter, eigenaar van Social Dutch, is de neergang vooral te wijten aan de negatieve berichtgeving rondom Facebook in het afgelopen jaar. Zo raakte het sociale medium in opspraak nadat het Britse bedrijf Cambridge Analytica persoonlijke gegevens van 87 miljoen gebruikers verzamelde voor politieke doeleinden, inclusief de verkiezingen in de Verenigde Staten.
Instagram

Lees meer: 'Onaantastbaar' Facebook in zwaar weer. Zijn we uitgeliked?

In Maastricht wonen relatief gezien de meeste Facebookers: 83% beschikt over een account. In Eijsden-Margraten is de populariteit het geringst. Daar heeft slechts 47% een profiel. In tegenstelling tot Facebook is Instagram in Limburg bezig aan een enorme opmars. Inmiddels maakt 30% van alle inwoners er gebruik van, een stijging van maar liefst 26% procent ten opzichte van 2017. Instagram is eigendom van Facebook.