Corry Konings laat Harry Janssen huilen

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Op de derde dag van de Maastrichtse Kadefeesten trad onder meer Corry (van de Rekels) Konings op. Harry Janssen uit Koningsbosch huilde juist op tijd. Voor het eerst zag de senior haar live en en met de tranen in de ogen had hij een onverwachte meet & greet met zijn grote favoriet.

Harry Janssen is al heel lang fan van de zangeres van hits als Huilen is voor jou te laat en Mooi was die tijd. En een echte bleek na het optreden van de volkszangeres. Een dochter van de Koningsboscher, die sinds niet al te lang tijd in Hoensbroek woont, was het op een of andere manier gelukt haar vader backstage te loodsen. Harry stond met de tranen in de ogen nog na te genieten van Corry Koning’s optreden. 

Frans Theunisz – zanger en een van de organisatoren van de Kadefeesten ligt – zag het en wist dat hij moest handelen. Binnen de minuut stond Harry met de vrouw die hij tot deze zondagmiddag nog nooit had zien optreden maar wier muziek hem altijd doet volschieten in een stevige omhelzing. “Wat is dit mooi”, kon hij enigszins bekomen van alle emoties zeggen. “Wat zij bij mij teweeg kan brengen is niet te beschrijven”, zegt hij terwijl hij nog eens een traan wegpinkt en zijn dochter hem een knuffel geeft. Voor Harry gaat zondag 29 juli met gouden letters de boeken in en met kapitale letters geschreven als MOOI WAS DIE TIJD.

Maar niet alleen Harry genoot van het optreden van Corry Konings. Eenmaal op de bühne werd door de fans massaal meegezongen en stonden bij tientallen mensen de gezichten op 'volledig happy'. 

Volgend jaar hoopt Corry Konings haar 50-jarig artiestenjubileum te vieren. Als het aan Frans Theunisz ligt doet ze dat in Maastricht. De zangeres kon Theunisz’ verzoek wel waarderen. Ze liet op charmante wijze weten dat het nog wat vroeg is om nu al een beslissing te nemen. Vindt ze de Kadefeesten geen optie; wie weet kan André Rieu haar bewegen een keer of 12 in haar jubileumjaar in Maastricht te laten optreden. Haar hits mogen gerust klassiekers worden genoemd en passen uitstekend in Rieu’s gebruikelijke feestelijke meezingfinale.

Toni Willé en Freddy Mercury kopie Timothy Drake

De 10e editie van de Maastrichtse Kadefeesten zorgde drie dagen lang voor een volle Kesselkade en Maaspromenade. Vrijdag kwamen liefhebbers van Queen en in het bijzonder wijlen frontman Freddy Mercury aan hun trekken. Timothy Drake bracht met zijn band een ode aan een van de markantste rockbands ooit. Zaterdag stond Toni Willé op de bühne aan de Maas. Midden jaren ’70 had zij als leadzanger van de band Pussycat met het lied Mississippi een wereldhit. Het kwam zelfs nummer één te staan in de Amerikaanse Billboard Top 100.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen