Taakstraf geëist voor ongeval waarbij hoogbejaarde vrouw omkwam

Print
Taakstraf geëist voor ongeval waarbij hoogbejaarde vrouw omkwam

Afbeelding: iStock

Belfeld - Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van één jaar geëist tegen vrachtwagenchauffeur Mitchell S. (33) uit Uden.

Hij veroorzaakte een noodlottig ongeval waarbij een 84-jarige vrouw uit Belfeld om het leven kwam.

Aangereden
Het ongeluk gebeurde op 8 juni 2016. Het slachtoffer maakte met haar rollator een ochtendwandeling over een industrieterrein in Belfeld. In de straat Blauwwater werd ze aangereden door de truck met S. achter het stuur, die net optrok na gelost te hebben bij een bedrijf. De vrouw overleefde het ongeval niet.

Zonnegordijn
De officier van justitie verwijt S. ‘aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag’. Zo werd het zicht van de chauffeur volgens de aanklager belemmerd door een zonnegordijn en attributen op het dashboard. Daarnaast verwachtte hij meer alertheid van de verdachte gezien de bijzondere verkeersomstandigheden van dat moment. De truck stond namelijk, om praktische redenen, geparkeerd aan de linkerkant van de weg.

Bizar
Advocaat Koen van den Ing pleitte voor vrijspraak. Hij repte van een ‘bizarre aaneenschakeling van omstandigheden’. Het enige dat zijn cliënt volgens hem te verwijten viel, was dat het zicht op de vooruitkijkspiegel tijdens het wegrijden belemmerd was doordat hij het zonnegordijn had gebruikt. Uitspraak volgt op 13 augustus.