Verstappen biedt excuses aan voor scheldkanonnade: 'Niet de juiste woorden gebruikt'

Print
Verstappen biedt excuses aan voor scheldkanonnade: 'Niet de juiste woorden gebruikt'

Afbeelding: ANP

Max Verstappen was zondag furieus toen de Renault-motor in zijn wagen er voor de zoveelste keer mee ophield. De scheldkanonnade kwam in gecensureerde vorm in miljoenen huiskamers binnen en de Nederlander biedt daar nu zijn excuses voor aan.

"Als ik terugkijk naar gisteren is er nog steeds teleurstelling", zo schrijft Verstappen een dag later op zijn instagrampagina. "Maar ik had nooit de woorden moeten gebruiken die ik nu in het het heetst van de strijd heb gebruikt. Er waren veel emoties nadat de race zo goed begon."

Hoge verwachtingen
"Deze frustraties zijn er met een reden, na opnieuw een onverwachte uitvalbeurt van de motor. Iets wat de laatste jaren te vaak is voorgekomen", gaat de coureur van Red Bull verder. "We kwamen met hoge verwachtingen naar Boedapest en we waren niet competitief. Dat is moeilijk te verwerken. Ik ga nu de zomerstop in met de hoop dat we sterker terugkeren."

Grand Prix van België
Het Formule 1-seizoen gaat op 26 augustus verder met de Grand Prix van België. Verstappen zal daar mogelijk een gridstraf moeten incasseren, omdat hij over de limiet van toegestane motoronderdelen gaat als de motor in Hongarije niet meer te redden is.