Duurzaamheid speerpunt van INKOM-organisatie

Print
Duurzaamheid speerpunt van INKOM-organisatie

Archieffoto INKOM Afbeelding: De Limburger/Harry Heuts

De INKOM, de algemene introductieweek van Maastricht voor alle nieuwe studenten van Maastricht University en Zuyd Hogeschool, zet dit jaar in op duurzaamheid. Waar mogelijk wordt samengewerkt met lokale organisaties. De INKOM vindt plaats van 20 tot 24 augustus.

Het thema 'duurzaamheid' keert vooral terug tijdens 'Awareness Wednesday'. Deze woensdag wordt georganiseerd in samenwerking met lokale, duurzame ondernemers en kent onder andere twee eetmomenten waarbij deelnemers gratis 100% vegetarisch eten kunnen afnemen. Daarnaast is de samenwerking aangegaan met Food Sharing Maastricht, een studenteninitiatief dat bewustwording tracht te creëren rondom voedselverspilling en hiervoor voedselherverdelingen organiseert.

Op het slotevenement van 'Awareness Wednesday' - Night at the Museum - zijn bewoners van Maastricht welkom in het Bonnefantenmuseum, waartoe zij gratis toegang krijgen. Ook bij deze activiteit handelt de INKOM-organisatie in nauwe samenspraak met kleinere, lokale partijen.  

Door allerlei maatregelen te treffen die ten goede komen aan het milieu, veiligheid en kwaliteit hoopt de INKOM-organisatie het Green Key-keurmerk te behalen. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke branche.

Tijdens de INKOM vinden verder twee grote feesten plaats. Op dinsdag 'MECC Tuesday' met als thema 'Adventure Awaits' en op vrijdag 'MECC Friday' ('Heineken Night'). Met contant geld betalen is er overigens niet bij tijdens de INKOM 2018; een drankje afrekenen aan de bar of betalen bij een activiteit gebeurt met digitale munten.  

Kijk voor meer informatie over Awareness Wednesday, aanmelden voor de INKOM 2018 en voor het complete programma op inkom.nl