Raad van State verwerpt bezwaren uitbreiding kerkhof Schinnen

Print
Raad van State verwerpt bezwaren uitbreiding kerkhof Schinnen

Afbeelding: Google Maps

Amstenrade - De Raad van State heeft definitief alle bezwaren tegen de uitbreiding van de begraafplaats bij de kerk in Schinnen verworpen. Twee omwonenden van het kerkhof hadden bezwaar gemaakt tegen de uitbreiding.

Uitbreiding is volgens de gemeente Schinnen en de kerk nodig omdat de graven op het huidige kerkhof dicht op elkaar liggen en de paden te smal zijn voor machines. Die moeten op het kerkhof kunnen komen om graven te delven. Handmatig delven mag niet volgens de arbowet.

Opzet
Het dekenaat Schinnen wil ook een ruimere en groenere opzet van de begraafplaats. Graven die vrijkomen worden niet meer gebruikt. Daarom is uitbreiding van het kerkhof op een aanliggend perceel noodzakelijk.

Kosten
Een van de bezwaarmakers stelde dat Schinnen niet goed heeft onderbouwd waarom de uitbreiding niet achter de woningen aan de Altaarstraat plaatsvindt. Dat was aanvankelijk de beoogde locatie omdat de huidige plek in particuliere handen was. Maar achter de Altaarstraat waren veel extra kosten nodig om het hoogteverschil te overbruggen en de vervuilde bodem te saneren.