Toverland zaagt hoge bomen uit voorzorg om

Print
Toverland zaagt hoge bomen uit voorzorg om

Afbeelding: Stefan Scheer

Sevenum - Attractiepark Toverland Sevenum is maandag begonnen met het preventief omzagen van een aantal hoge bomen. Afgelopen zondag viel een boom op de achtbaan Dwervelwind.

De metershoge boom viel op de rail van de twintig meter hoge Dwervelwind, een achtbaan die ronddraait. Er raakte niemand gewond , omdat de trein met bezoekers op dat moment stil stond in het station van de attractie. De achtbaan in het gebied Magische Vallei werd wel meteen gesloten.

Lees ook: Boom valt op achtbaan Toverland 

Boomexpert
Het park trommelde maandag  een boomexpert op die de bomen aan een inspectie onderwierp. "Daaruit bleek dat er geen gevaar is dat er nog meer bomen om gaan vallen. Maar we hebben toch besloten een aantal hoge bomen bij de achtbaan te verwijderen. De veiligheid van onze bezoekers gaat ons boven alles,” aldus woordvoerster Tessa Maessen.  

De achtbaan bleef maandag nog de hele dag gesloten voor het publiek. De verwachting is dat het rooien van de bomen dinsdagmiddag klaar is, waarna de bezoekers weer een tochtje in de rollercoaster Dwervelwind kunnen maken.