Na hard gevecht gaat de bouw van Maanhotel toch door

Print
Na hard gevecht gaat de bouw van Maanhotel toch door

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Bouwbedrijven Jongen neemt het Maanhotel en een parkeergarage in het Maankwartier in Heerlen over van de Duitse zakenman Werner Kindermann.

Beide partijen waren in een langdurig conflict verwikkeld. Kindermann betaalde de aannemer al maanden niet meer voor de bouw van het hotel.

Jongen ontzegde de 75-jarige Duitse ontwikkelaar in april de toegang, maar bouwde op eigen kosten wel door om schadeclaims van andere partijen te voorkomen. Afgelopen jaar heeft Jongen de bouw nog stilgelegd.

Kort geding
Een tegen Kindermann aangespannen kort geding werd onlangs op het laatste moment afgeblazen. Er volgde wekenlang overleg over alle eerder gemaakte afspraken.

Uitkomst was de overname door Bouwbedrijven Jongen. "De bouw gaat gewoon door, zodat de laatste fase van Maankwartier kan worden gerealiseerd", laat een woordvoerder weten.

Kansen
De Duitse hotelketen Achat, die een contract met Kindermann had, wil het Maanhotel nog steeds exploiteren. Achat ziet kansen in Heerlen.

Axel Kross: "We moeten daarover nog wel met de nieuwe eigenaar praten. Dit zat er aan te komen." Een exploitatiecontract is van levensbelang voor het aannemingsbedrijf, omdat het anders voor eigen risico een hotel zou afbouwen zonder zicht op inkomsten.

Miljoenenschade
De gemeente Heerlen heeft ook nog een rekening te vereffenen met Kindermann. De Duitser heeft vorig jaar het bestek van het hotel laten aanpassen, wat tot vertraging heeft geleid.

Mede daardoor wordt het treinstation dit najaar niet volgens plan opgeleverd. Heerlen heeft aangegeven de miljoenenschade te zullen verhalen op de veroorzakers. Kindermann heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen