Meerssen naar rechter in conflict met camping

Print
Meerssen naar rechter in conflict met camping

Afbeelding: De Limburger/Rob Oostwegel

Hulsen-Oostbroek - De gemeente Meerssen start een civiele procedure om een einde te maken aan de huidige erfpachtconstructie met de uitbaters van camping De Boskant in Geulle.

Volgens Meerssen zijn zij afspraken niet nagekomen. Zo zou er onder meer een tijd lang geen toeristenbelasting zijn afgedragen en staan op het terrein enkele illegale bouwwerken. De gemeente stelt dat er lang met de uitbaters is onderhandeld, met als insteek het behoud van De Boskant, maar dat dat tot niets heeft geleid.

Irreële eisen
Volgens de uitbaters van de camping ligt dat juist aan de gemeente. Zij stellen dat er helemaal geen sprake is van illegale bouwwerken en kunnen documenten die dat staven overleggen. Ook zou de gemeente volgens hen, toen er werd onderhandeld over een nieuwe, geactualiseerde erfpachtconstructie en later eventuele verkoop van de gronden, met irreële eisen op de proppen zijn gekomen. De uitbaters laten via een zaakwaarnemer dan ook weten de rechtsgang niet te vrezen.

Laster
De uitbaters hebben de onderhandelingen met de ­gemeente, die al zo’n vijf jaar lopen, als dermate frustrerend ervaren dat ze vorige week besloten hun ­relaas op internet te zetten. Op de bewuste site worden ambtenaren en bestuurders met naam en toenaam door de mangel gehaald. Volgens de gemeente kunnen elementen van de website worden gekwalificeerd als smaad of laster.

Het college heeft de uitbaters een ultimatum gesteld om de site offline te halen, maar daar is geen gehoor aan gegeven. Er is een advocaat ingeschakeld en het college heeft laten weten niet verder te onderhandelen zolang niet in ieder geval de namen van de betrokken ambtenaren zijn weggehaald.

Volharden
Wethouder Luc Volders (Toerisme) zegt dat hij de uitbaters de afgelopen weken meermaals de hand heeft gereikt. "Ik wil dit dolgraag oplossen en als de uitbaters een klein beetje willen toegeven, hoeft dat volgens mij ook niet zo moeilijk te zijn. Maar ze blijven volharden."

Camping De Boskant bestaat al enkele decennia. Op dit moment staat de vierde generatie van de uitbatersfamilie aan het roer.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen